Een goede zonnebril voor je baby of kind

Een goede Baby zonnebril en Kinderzonnebril voor je baby of kind 0-3 jaar 3-6 0-12 maanden 1 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar 5 jaa 6 jaar Peuterzonnebril Piloten zonnebril Pilotenbril voor baby's en kinderen  UV 400 bescherming flexibel hippe goede

Een goede baby zonnebril of kinderzonnebril
UV-400 ‚Äď 100%
UV bescherming
CE-markering
Minimaal categorie 3
Goede pasvorm
BPA-vrij
Onbreekbaar
Gepolariseerde glazen

Een goede baby zonnebril of kinderzonnebril 

Een goede baby zonnebril of kinderzonnebril: het is belangrijk dat je baby of kind een goede zonnebril draagt voor het beschermen van de oogjes. Maar waar moet je nou eigenlijk rekening mee houden bij het kopen van een goede baby of kinderzonnebril? Lees de punten hieronder waar je op moet letten! 

UV-400 ‚Äď 100% UV bescherming

Allereerst, let erop dat de zonnebril 100% UV bescherming biedt. Je wilt je kind immers beschermen tegen de schadelijke UV-straling. Veel zonnebrillen bieden 100% UV bescherming, echter zeker niet alle. Controleer daarom altijd even in de poot van de zonnebril of er UV400 of 100% UV tekst staat. Sommige brillen hebben ook een sticker op de glazen. 

CE-markering

Een goede baby zonnebril of kinderzonnebril heeft een CE-markering. Een CE-markering op een product betekent dat de fabrikant heeft gecontroleerd of het product voldoet aan alle relevante essenti√ęle eisen, bijvoorbeeld gezondheids- en veiligheidseisen.¬†

Minimaal categorie 3

Wanneer een zonnebril een CE-markering heeft, wordt dit gevolgd door een categorie cijfer van 0 tot 4. Dit cijfer geeft de kleurintensiteit van de glazen aan waar 0 bijvoorbeeld 20% van het licht absorbeert en categorie 4 92-97% van het licht absorbeerd. Voor baby’s en kinderen wordt minimaal categorie 3 aanbevolen.
Categorie 0:  0-20% van het licht wordt geabsorbeerd
Categorie 1: 20-57% van het licht wordt geabsorbeerd
Categorie 2: 57-82% van het licht wordt geabsorbeerd
Categorie 3: 82-92% van het licht wordt geabsorbeerd
Categorie 4: 92-97% van het licht wordt geabsorbeerd

Goede pasvorm

Niet geheel onbelangrijk is dat de zonnebril goed om de oogjes zit en dat de zonnebril goed blijft zitten. Een elastisch bandje is voor de baby’s en kleine kindjes uitermate geschikt. 

BPA-vrij

BPA (Bisfenol-A) is een chemische stof die bij overmatige inname, schadelijk is voor het lichaam. BPA bevindt zich in onder andere plastic en het wordt steeds meer onder de aandacht gebracht dat BPA schadelijk is en om BPA-vrije producten te kopen voor kinderen. Aangezien baby’s en de kleine kids nog wel eens wat in hun mond stoppen, wordt het aanbevolen een zonnebril te kopen die BPA-vrij is (geen zonnebril van plastic).

Onbreekbaar

Zorg ervoor dat de zonnebril voor je kleine flexibel en onbreekbaar is, vraag dit voor de zekerheid na bij de winkel waar je de zonnebril koopt.

Gepolariseerde glazen

Om de perfecte zonnebril voor je kleine te vinden, worden gepolariseerde glazen ook aanbevolen. Dit omdat gepolariseerde glazen de schittering en weerkaatsing van licht beter blokkeren dan andere soorten zonnebrilglazen, denk aan water, tuintegels, sneeuw enz. Geen must, maar biedt wel optimale bescherming!

Laat een reactie achter