Heeft een baby een zonnebril nodig?

Baby zonnebril Kinderzonnebril heeft een baby een zonnebril nodig 0-3 jaar 3-7 0-12 maanden 1 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar 5 jaa 6 jaar 7 jaar Piloten zonnebril Pilotenbril voor baby's en kinderen UV 400 bescherming flexibel trendy goede bril Kyra

Zon & de impact
Baby's en kinderen hebben een verhoogd risico
Baby's en kinderen hebben altijd een zonnebril nodig

Een zonnige dag

Yes!¬†30 graden met zon. Een perfecte dag om naar het strand te gaan! Je neemt een duik, gooit een balletje over in de zee, gaat naar je handdoek en droogt op. In √©√©n woord, genieten. Einde dag kom je weer thuis, neem je een douche en kijk je in de spiegel: ‚Äúoei, waar is de¬†aftersun?‚ÄĚ.¬†

Zon & de impact

Dat de zon schadelijk is voor onze huid is bekend, we zien de effecten ervan direct op onze huid. We willen dat dan ook zo goed mogelijk beschermen! Echter, op sommige plekken van ons lichaam zien we de gevolgen van de schadelijke zon niet direct en dat zijn onder andere onze ogen. Onderzoek heeft bewezen dat blootstelling aan UV-straling kan resulteren in oogproblemen en zelfs (permanente) oogbeschadiging. Het gevaar is echter, dat de effecten niet direct zichtbaar zijn maar op latere leeftijd waardoor de impact wordt onderschat. Alle reden om je ogen ook goed te beschermen dus!

Baby's en kinderen hebben een verhoogd risico

Maar dat is het nog niet. Kinderen onder de tien jaar hebben zelfs een verhoogd risico op beschadiging van de ogen. De ogen van je baby/kind zijn kwetsbaarder. Hoe jonger je baby/kind, hoe kwetsbaarder de oogjes. De pupillen zijn groter, waardoor er meer schadelijke UV-straling in kan vallen. Ook heeft de ooglens van je kind minder beschermend pigment dan een volwassen persoon. Bescherming begint daarom bij je kind vanaf de jonge levensjaren! 

Baby's en kinderen hebben altijd een zonnebril nodig 

De UV-straling is erg sterk, zo weerkaatst de UV-straling tegen muren, over het water, de sneeuw en tuintegels. In de schaduw zitten of een zonnehoedje is dus helaas niet voldoende om de ogen goed te beschermen.  
We kunnen daarom concluderen dat het daarom zeer belangrijk om juist de ogen van je baby of kind goed te beschermen tegen de zon met een goede baby zonnebril of kinderzonnebril. 
 

Laat een reactie achter