Wat zijn gepolariseerde zonnebrillen?

Baby zonnebril Kinderzonnebril 0-3 jaar 3-6 0-12 maanden 1 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar 5 jaa 6 jaar Peuterzonnebril Piloten zonnebril Pilotenbril voor baby's en kinderen  UV 400 bescherming

Wat zijn gepolariseerde glazen?
Laten we beginnen met de 'normale' glazen
Mensen die een gepolariseerde zonnebril dragen, zeggen vaak dat ze minder moe zijn dan normaal
Dus over welke oppervlakken hebben we het?
De voordelen van een gepolariseerde zonnebril in een notendop

Wat zijn gepolariseerde glazen?

Misschien heb je je vriend of collega horen opscheppen met hun nieuwe gepolariseerde' zonnebril of je hebt misschien advertenties gezien van zonnebrillen met 'gepolariseerde glazen'. Nu je erover nadenkt, duikt de term 'gepolariseerde glazen' eigenlijk steeds vaker op. Maar wat zijn gepolariseerde glazen precies?

Laten we beginnen met de 'normale' glazen

Laten we beginnen met een "normale" zonnebril met "normale" glazen. Normale glazen zouden in principe 100% UV-bescherming moeten bieden, voor een goede bescherming tegen UVA- & UVB-stralingen die afkomstig zijn van de zon. Iedereen kent ze wel.. de zonnebril met normale glazen.

Dus je doet je normale zonnebril op, gaat naar buiten, naar het strand en gaat met je voeten in het water staan. Op het moment dat je denkt "yes, ik ben goed beschermd met mijn coole zonnebril op", realiseer je je dat de zon toch door je 100% UV-beschermde zonnebril met normale glazen schijnt. De zon weerkaatst namelijk op het gladde, vlakke en glanzende water. En dat is waar gepolariseerde glazen bij helpen!

Mensen die een gepolariseerde zonnebril dragen, zeggen vaak dat ze minder moe zijn dan normaal

Gepolariseerde zonnebrillen hebben gepolariseerde glazen die zijn gecoat met een extra chemisch filter, om de schittering van gladde oppervlakken te verminderen. Ze werken door de lichtgolven te blokkeren die op horizontale oppervlakken weerkaatsen.

Voor andere oppervlakken (bijv. gras) wordt het licht verstrooid omdat het op verschillende hoeken weerkaatst. Het gepolariseerde filter werkt als een soort gordijn, waardoor er maar een klein beetje licht doorkomt. Mensen die een gepolariseerde zonnebril dragen, zeggen vaak dat ze minder moe zijn dan normaal.

Dus over welke oppervlakken hebben we het?

Denk aan ondergronden als het strand, water, golfveld, besneeuwde velden, tuin met tegels, etc. Gepolariseerde zonnebrillen kunnen erg handig zijn bij bepaalde activiteiten zoals autorijden, vissen, varen, golfen, sneeuwactiviteiten en naar het strand gaan.

Het spreekt voor zich dat gepolariseerde zonnebrillen die extra bescherming en comfort voor de ogen bieden.

De voordelen van een gepolariseerde zonnebril in een notendop

Laten we dus in een notendop de voordelen van een gepolariseerde zonnebril voor je op een rijtje zetten!

- Verminder reflectie en elimineer verblinding
- Verminder vermoeide ogen
- Verbeter het contrast en de visuele helderheid
- Zorg voor echte perceptie van kleuren
- Verbeter visueel comfort

Bescherm dus je eigen ogen, die van je baby en die van je kinderen met een Goodcha gepolariseerde zonnebril! 

Laat een reactie achter