Mijn kinderen hoeven geen zonnebril te dragen, of toch wel?

Baby zonnebril Kinderzonnebril 0-3 jaar 3-6 0-12 maanden 1 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar 5 jaa 6 jaar Peuterzonnebril Piloten zonnebril Pilotenbril voor baby's en kinderen  UV 400 bescherming

Modeaccessoires, of niet?

Toen ik op relatief jonge leeftijd ouder werd, heb ik nooit echt nagedacht over het belang van het dragen van een zonnebril voor de jonge kids. Ik heb ze altijd als modeaccessoires gezien, dus dat moet dan toch ook voor kinderen zijn?

Het montuur was nogal hard

Hoewel ik er nooit van hield om veel accessoires voor mezelf te hebben, dacht ik wel dat een zonnebril cool zou zijn voor mijn zoon. Hij was ongeveer een jaar oud toen ik hem zijn eerste zonnebril kocht (en wat zag hij er cool uit!). Ze hadden een blauw plastic montuur en donkere glazen. Het montuur was best wel hard (ik wist niet dat flexibele zonnebrillen zoals die van Goodcha toen bestonden) maar de look was gaaf, zeker in combinatie met zijn blauw/witte baseball jack!

Wetende wat ik nu weet, wist ik toen niet hoe belangrijk het is

Vanaf de leeftijd van één tot ongeveer drie jaar had hij ongeveer 4 zonnebrillen (waarvan sommige gemakkelijk kapot gingen) en andere waren te bekrast en zagen er niet meer goed uit. Maar ik was blij dat hij die zonnebril droeg, want die beschermde hem wel tegen het felle zonlicht. En nog belangrijker, wat ik niet wist, was dat de zonnebril zijn ogen in de toekomst beschermde tegen oogletsel. Nu ik weet wat ik nu weet, wist ik toen niet hoe belangrijk het is om de ogen van kinderen te beschermen en dat zonnebrillen op de eerste plaats een kinderveiligheidsproduct zijn.

De beste les voor mij

De beste les voor mij is dat het beschermen van de ogen van kinderen en baby's belangrijker is dan de meeste ouders weten. Het tweede deel van wat ik heb geleerd, is dat kinderen er schattig uitzien in die kleine modieuze zonnebrillen zoals 'The Blue Ocean' of 'White Sand' van Goodcha. Dus waarom niet het beste van twee werelden hebben, er schattig uitzien en beschermd zijn!

Ik hoop dat je een beetje wijzer bent geworden na het lezen van mijn ervaring en ik wens je veel plezier in je zoektocht naar de coolste zonnebril om de ogen van je kind te beschermen. 

 

Geschreven door Michael
december 2021

Leave a comment