FAQ

Productinformatie Goodcha

 • Van welk materiaal zijn Goodcha zonnebrillen gemaakt?

  De monturen van Goodcha baby zonnebrillen en zonnebrillen voor kinderen zijn gemaakt van thermoplastisch elastomeer, een zacht flexibel rubber materiaal. Dit materiaal is zeer geschikt voor baby's en kinderen, omdat het ervoor zorgt dat de zonnebril onverwoestbaar en 100% BPA-vrij is. De glazen zijn gemaakt van gepolariseerd UV400 (categorie 3) beschermd polycarbonaat. Zeer geschikt voor baby's en kinderen, omdat gepolariseerde glazen de schittering en weerkaatsing van licht beter blokkeren dan andere soorten zonnebrilglazen.

 • Zijn Goodcha zonnebrillen UV-beschermd?

  Goodcha baby zonnebrillen en zonnebrillen voor kinderen zijn 100% UV400 (categorie 3) beschermd om de ogen van je baby of kind te beschermen. De gepolariseerde glazen beschermt tegen UVA + UVB-stralen en zorgt ervoor dat verblinding en ongemak wordt verminderd. Ideaal voor je kleintje om te genieten van de omgeving terwijl zijn of haar ogen worden beschermd tegen de zon.

 • Zijn Goodcha zonnebril monturen BPA-vrij?

  Ja, onze monturen zijn 100% BPA-vrij. Onze baby zonnebrillen en kinderzonnebrillen (materiaal) voldoen aan de Europese verordening voor chemische stoffen: REACH en het agentschap van de federale overheid van de Verenigde Staten: FDA. Goodcha zonnebrillen zijn EN ISO12312-1 2013/Amd 1:2015, ISO9001:2015 & CE gecertificeerd, de Europese standaard voor persoonlijke beschermingsmiddelen.

 • Zijn Goodcha zonnebrillen gecertificeerd?

  Goodcha baby- en kinderzonnebrillen zijn EN ISO12312-1 2013/Amd 1:2015, ISO9001:2015 & CE gecertificeerd, de Europese standaard voor persoonlijke beschermingsmiddelen en het materiaal voldoet aan de Europese verordening voor chemische stoffen: REACH en het agentschap van de federale overheid van de Verenigde Staten: FDA.

 • Wat zijn gepolariseerde zonnebrillen?

  Gepolariseerde zonnebrillen zijn zonnebrillen met gepolariseerde glazen. Deze glazen hebben een speciaal filter die bescherming biedt tegen hinderlijke schitteringen die ontstaan als zonlicht weerkaatst. Denk bijvoorbeeld aan het weerkaatsende zonlicht dat op water, het strand, tuintegels of sneeuw schijnt. Een zonnebril met gepolariseerde glazen neemt deze schitteringen weg en zorgt ervoor dat verblinding en ongemak wordt verminderd, en je kleine beter kan zien. Uiteraard is deze gepolariseerde bril ook UV400 beschermd is (categorie 3) en biedt 100% bescherming tegen UVA- en UVB-stralen.

 • Zijn Goodcha zonnebrillen duurzaam?

  Goodcha baby zonnebrillen en kinderzonnebrillen zijn duurzaam. Om mee te beginnen zijn onze zonnebrillen op een mensvriendelijke manier geproduceerd en gemaakt van duurzaam materiaal: TPE. TPE (thermoplastisch elastomeer) is een synthetisch rubber dat recyclebaar is. De zonnebrillen gaan lang mee omdat ze onverwoestbaar zijn en bevatten geen giftige stoffen. Het materiaal van de zonnebrillen voldoet aan de Europese verordening voor chemische stoffen: REACH.
 • Welke maten heeft Goodcha van de zonnebrillen?

  Na het passen van onze baby zonnebrillen en kinderzonnebrillen (met en zonder verstelbaar afneembaar hoofdbandje) op baby- en kindermodelletjes in diverse leeftijdsgroepen, hebben we onze zonnebrillen als algemene richtlijn ingedeeld in 2 leeftijdsgroepen: baby-peuter (0-3 jaar) en kids (3-6/7 jaar). Zie hieronder onze maten. Voor de exacte maten per zonnebril model, raden we je aan de productdetails in onze webshop te bekijken.

  Baby-peuter zonnebril (0-3 jaar):
  Pootlengte: 105-106 mm
  Gezichtsbreedte: 109-111 mm
  Lenshoogte: 35-39 mm
  Lensbreedte: 42-43 mm

  Kids zonnebril (3-7 jaar):
  Pootlengte: 110-116 mm
  Gezichtsbreedte: 115-120 mm
  Lenshoogte: 40-47 mm
  Lensbreedte: 48-52 mm

 • Hoe moet ik mijn Goodcha zonnebril onderhouden?

  Om je Goodcha baby- of kinderzonnebril schoon te maken, raden we je aan warm water en zeep te gebruiken. Om de glazen optimaal schoon te krijgen, raden we je aan om een microvezeldoekje te gebruiken voor het drogen van de glazen.

 • Zijn Goodcha zonnebrillen modieus?

  We hebben onderzoek gedaan naar de meest modieuze zonnebrillen van de afgelopen (en toekomstige) jaren. Onze designs zijn hierop toegepast waardoor jouw baby of kind altijd met de meest modieuze zonnebril een zonnige dag tegemoet gaat.

Betalingen

 • Welke betalingsmethoden heeft Goodcha?

  Via onze website kun je betalen via Creditcard, Ideal, Apple Pay, Google Pay, Bancontact en Shop Pay.

Ruilen en retourneren

 • Hoe kan ik mijn artikel ruilen?

  Heb je je artikel ontvangen maar ben je om de een of andere reden van gedachten veranderd en wil je het liever vervangen door een ander artikel? Geen probleem! Je kunt je artikel binnen 14 werkdagen in nieuwe en ongebruikte staat ruilen in de originele verpakking. Houd er rekening mee dat het artikel via onze directe website is gekocht. Als je je artikel wilt ruilen, stuur ons dan een e-mail op customerservice@goodcha.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op met de stappen om te ruilen. Wanneer je jouw artikel naar ons terugstuurt, dien je het volgende mee te sturen: de originele bon (die je bij je bestelling hebt ontvangen), een beschrijving van de reden voor ruilen en het alternatieve artikel dat je wilt bestellen. Als er een verschil is in het betalingsbedrag, nemen we contact met je op. Houd er rekening mee dat Goodcha niet verantwoordelijk is voor de retourkosten en retourzendingen die tijdens het transport verloren gaan. We raden aan om een verzendmethode met ontvangstbevestiging te gebruiken, aangezien Goodcha niet verantwoordelijk is voor retourzendingen die tijdens het transport verloren gaan.

 • Hoe kan ik mijn artikel retourneren?

  Heb je je artikel ontvangen maar ben je om de een of andere reden niet tevreden en wil je het retourneren? We willen dat onze klanten tevreden zijn met het artikel dat ze hebben besteld. Je kunt je artikel binnen 14 werkdagen in nieuwe en ongebruikte staat retourneren in de originele verpakking. Houd er rekening mee dat het artikel via onze directe website is gekocht. Als je je artikel wilt retourneren, stuur ons dan een e-mail op customerservice@goodcha.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op met de stappen om te retourneren. Wanneer je jouw artikel naar ons terugstuurt, dien je het volgende mee te sturen: de originele bon (die je bij je bestelling hebt ontvangen) en een beschrijving van de reden voor retourneren. Houd er rekening mee dat Goodcha niet verantwoordelijk is voor de retourkosten en retourzendingen die tijdens het transport verloren gaan. Zodra we het geretourneerde artikel hebben ontvangen, verwerken we de restitutie binnen 2 werkdagen op de bankrekening of creditcard waarmee je je artikel hebt gekocht. Omdat onze restituties via Shopify verwerkt worden, kan het tot 10 werkdagen duren voordat de restitutie teruggestort is.

 • Hoe lang duurt het retour-/ruilproces?

  We zullen ons best doen om je retourzending en omruiling zo snel mogelijk te verwerken. Zodra we het geretourneerde / geruilde artikel hebben ontvangen, sturen we het alternatieve artikel of verwerken we de terugbetaling binnen 2 werkdagen op de bankrekening of creditcard waarmee je je artikel hebt gekocht. Omdat onze restituties via Shopify verwerkt worden, kan het tot 10 werkdagen duren voordat de restitutie teruggestort is of het alternatieve artikel binnen 10 werkdagen wordt geleverd, afhankelijk van de betalingsprovider of verzendprovider.

 • Hoe lang duurt het voordat ik mijn restitutie krijg?

  We zullen ons best doen om je restitutie zo snel mogelijk te verwerken. Zodra we het geretourneerde artikel hebben ontvangen, verwerken we de terugbetaling binnen 2 werkdagen op de bankrekening of creditcard waarmee het artikel is gekocht. Omdat onze restituties via Shopify verwerkt worden, kan het tot 10 werkdagen duren voordat de restitutie teruggestort is.

Bestellen en verzenden

 • Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

  Ons doel is om alle bestellingen zo snel mogelijk te verzenden, zodat je kleine zo snel mogelijk kan genieten van zijn of haar Goodcha zonnebril. Wij verwerken en verzenden bestellingen van maandag tot en met vrijdag, tijdens kantooruren. Is je bestelling voor 15:00 (CEST) uur gemaakt? Dan wordt je bestelling dezelfde dag nog verwerkt. Bestellingen die na 15:00 (CEST) uur worden geplaatst, worden de volgende werkdag verwerkt. Zodra je bestelling is verzonden, ontvang je een bevestigingsmail met een track en trace nummer. Je kunt dan je bestelling volgen. Voor bestellingen binnen Nederland is de levertijd ongeveer 3-5 werkdagen. Voor internationale bestellingen kan dit variëren afhankelijk van de verzendmethode en locatie.

 • Wat is de status van mijn bestelling?

  Heb je een bevestigingsmail ontvangen met jouw track en trace nummer? Volg dan de stappen in de e-mail om te zien waar je bestelling is. Mocht je deze e-mail na 24 uur nog niet hebben ontvangen, neem dan contact met ons op via customerservice@goodcha.nl.

 • Waar is mijn bestelling?

  Heb je een bevestigingsmail ontvangen met jouw track en trace nummer? Volg dan de stappen in de e-mail om te zien waar je bestelling is. Mocht je deze e-mail na 24 uur nog niet hebben ontvangen, neem dan contact met ons op via customerservice@goodcha.nl.

 • Verzendt Goodcha ook internationaal?

  Jazeker!

Algemeen

 • Waarom moet ik de ogen van mijn kind extra beschermen tegen de zon?

  De zon bevat UV-straling en de ogen van kinderen zijn kwetsbaarder voor UV-straling en veel licht dan volwassenen. De pupil van de kinderen is groter en de ooglens bevat minder beschermend pigment. Teveel zonlicht kan leiden tot permanente schade aan de ogen. Goede bescherming is daarom voor baby's en kinderen erg belangrijk: een gepolariseerde UV-400 beschermend zonnebril. Het gezicht van een baby dient te allen tijden in de schaduw te blijven en er wordt geadviseerd om hun ogen te beschermen met een goede zonnebril en een hoedje met brede rand. 

 • Vanaf welke leeftijd moeten kinderen een zonnebril op om beschermd te worden tegen UV-straling?

  Hoe jonger het kind, hoe kwetsbaarder hun ogen zijn voor UV-straling. Hun pupil is groter en hun ooglens bevat minder beschermend pigment. Vooral baby's moeten goed beschermd worden. Het gezicht van een baby dient te allen tijden in de schaduw te blijven en er wordt geadviseerd om hun ogen te beschermen met een goede zonnebril en een hoedje met brede rand. 

 • Biedt het dragen van een petje of hoedje voor mijn kind voldoende bescherming?

  Een petje of hoedje met brede rand beschermt alleen tegen directe UV-straling, echter beschermt het niet tegen indirecte UV-straling die weerkaatst tegen de grond, muren en water. Op het strand onder een parasol bijvoorbeeld, zal door weerkaatsing toch 15% van de UV-straling doordringen. Een gepolariseerde UV-400 beschermend zonnebril wordt dus sterk aangeraden.

 • Wanneer is de UV-straling het hoogst?

  De UV-straling is het hoogst in de zomermaanden, tussen 12 uur en 15 uur.

 • Wat zijn jullie openingstijden?

  Onze openingstijden zijn:
  Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:30

  Weekend: gesloten

 • Hoe beveiligen jullie mijn gegevens?

  We doen er alles aan om jouw privacy te waarborgen. Zo treffen wij passende beveiligingsmaatregelen zodat jouw gegevens niet verloren gaan of dat een derde hiertoe zomaar toegang heeft. Enkele van deze maatregelen zijn: 

  • Onze website wordt ondersteund door Shopify, een AVG-betrouwbaar platform dat beschikt over een SSL certificaat. Shopify is gecertificeerd conform Level 1 PCI DSS. Dit betekent dat al uw gegevens en klantinformatie uiterst veilig zijn. 

  • We hebben een streng toegangsbeleid. Dit betekent dat alleen bevoegde personeelsleden/derden toegang hebben tot jouw persoonsgegevens en dat zij een geheimhoudingsverplichting hebben; en, 

  • We sluiten overeenkomsten af met derden die in onze opdracht jouw persoonsgegevens verwerken zodat zij net zo zorgvuldig omgaan met jouw gegevens als wij.