Stichting Oogfonds Nederland

BABY ZONNEBRILLEN, KINDERZONNEBRILLEN EN DE URGENTIE - DE IMPACT IS GROOT

Baby zonnebrillen en kinderzonnebrillen worden steeds belangrijker. Maar waarom precies? De impact van oogproblemen zoals slechtziendheid, blindheid en oogziektes wordt vaak erg onderschat. De mensenogen zijn erg kwetsbaar en helaas wordt het probleem steeds groter: het aantal mensen met een oogziekte of oogaandoening blijft maar groeien. Daarbij komt kijken dat mensen vaak te lang blijven doorlopen met oogkwalen, waardoor er te laat gehandeld kan worden en de schade levenslang is. Maar! Bij zeven op de tien mensen is dat te voorkomen door onder andere de ogen goed te beschermen, en oogziektes op tijd te herkennen en te behandelen. Het beschermen van de ogen begint bij je kind.

Een zonnebril voor je ogen - UV straling

Bekend is dat UV straling schadelijk is voor de huid, maar dat UV straling schadelijk is voor de ogen is niet even goed bekend bij iedereen. De schade merk je eigenlijk ook niet direct, maar op latere leeftijd kunnen de gevolgen van blootstelling aan overmatig zonlicht merkbaar worden. Zo kunnen er bijvoorbeeld oogziektes zoals maculadegeneratie en cataract (staar) optreden, de twee meest voorkomende oogziektes bij ouderen in Nederland. Daarom is het van belang om vanaf een jonge leeftijd goed voor de ogen te zorgen. Kinderen zijn vaker buiten dan de meeste volwassenen, we kunnen zeggen dat kinderen onder de 18 jaar al blootgesteld zijn aan 80% van de UV straling van hun leven." Het is daarom ook aan te raden om je kind te verzorgen van een goede zonnebril om oogschade op latere leeftijd te voorkomen.

Stichting Oogfonds Nederland doet daar iets aan

Stichting Oogfonds Nederland en donateurs, particulieren en bedrijven werken samen aan het probleem. Zo houdt de organisatie zich bezig met diverse projecten en voeren zij wetenschappelijke onderzoeken uit om blindheid, slechtziendheid en oogziektes terug te dringen. 

Goodcha in samenwerking met Stichting Oogfonds Nederland

Goodcha en het Oogfonds werken samen om onnodige slechtziendheid en blindheid te voorkomen. 

Deze fondsenwervende organisatie zet zich in voor beter zicht voor iedereen. Dit doet zij door het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar blindheid, slechtziendheid en oogaandoeningen. En voorlichting aan het Nederlands publiek. Een hele mooie samenwerking dus!

Een baby zonnebril of kinderzonnebril van Goodcha gekocht? Dan doneer je automatisch 1 euro aan het Oogfonds

Bij Goodcha vinden wij het belangrijk dat de ogen van baby's en kinderen goed beschermd worden tegen de zon om de kans op oogschade op latere leeftijd te minimaliseren. 

Daarom doneren wij vanuit Goodcha 1 euro aan het Oogfonds per verkochte baby - of kinderzonnebril en willen hierdoor een bijdrage leveren aan wetenschappelijk oogonderzoek.

Klik hier voor meer informatie over Stichting Oogfonds Nederland.

Heel erg bedankt aan iedereen voor jullie steun en bijdrage. We zullen doorgaan met het doneren van 1 euro van elke verkochte baby- of kinderzonnebril aan Stichting Oogfonds Nederland.

 

 

Baby zonnebril Kinderzonnebril 0-3 jaar 3-7 0-12 maanden 1 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar 5 jaa 6 jaar 7 jaar Peuterzonnebril Piloten zonnebril Pilotenbril voor baby's en kids UV 400 gepolariseerd